15:e april 18:30 Rosengårds Tävlingsarena

1-1 Philip Marklund (Gustav Lindquist) 60 min
1-2 Joppe Nilsson (Johan Hellström) 83 min

Varningar
Nicklas Mattsson 15 min
Lukas Printzlow 71 min
Philip Marklund 77 min

ÖT Smygehuk vände och vann premiärmatchen borta mot Balkan efter underläge i paus. Men det inleddes med lite omorganisering då varken Patrik Lippe eller André Andersson kom loss från sina arbeten men där André i alla fall anslöt till laget i paus. Matchen kunde inletts med en rejäl kalldusch då Balkan kommer runt på sin högerkant och inspelet når en fri Balkanspelare framför mål som från 3-4 meter skjuter direkt men suveräne Andreas Sonesson gör en högklassig fotparad och får ut bollen till hörna. I matchens 5:e minut trampar Oliver Oliveros runt på högerkanten och kommer ner mot kortlinjen. Oliver testar skott från dålig vinkel där målvakten med vissa problem lyckas rädda till hörna. Under de första 10-12 minuterna är det Balkan som har greppet om matchen men ÖT tar sig sakta men säkert in i matchen. Första halvlek är väldigt chansfattig men ÖT har kommandot och det största bollinnehavet. Gustav Lindquist och Lukas Printzlow sliter förtjänstfullt på mitten och vinner tillbaka många bollar. I matchens 42:a minut tar Balkan sig fram på vänsterkanten och inspelet/skottet längs marken räddas av Andreas Sonesson men returen går olyckligt rakt ut till en Balkanforward som kan raka in 1-0 i öppet mål. Lite av en kalldusch sådär precis innan paus trots att vi kände att vi hade ett spelmässigt övertag. I paus byts Axel Andersson ut med smärta i axeln och in kommer André Andersson. I den 47:e minuten väggspelar Oliver Oliveros och Philip Marklund sig fram där Philip till sist tar sig förbi två försvarare och kommer in i straffområdet innan han får iväg en tåpaj med vänsterfoten som målvakten tappar retur på och Philip är sånär på att få in bollen på returen. Även de första 10 minuterna av den andra halvleken är det Balkan som för spelet. Sedan tar ÖT över mer och mer. I den 57:e minuten kontrar ÖT blixtsnabbt där Johan Hellström spelar fram bollen att löpa på för Oliver Oliveros och Oliver drar iväg ett direktskott från 16-meters som smiter precis över ribban. I den 60:e minuten är en boll på väg att rinna ut till inspark för Balkan och en Balkanförsvarare försöker täcka ut den men Gustav Lindquist ville annat och jobbade och slet och till sist fick han fram en tå på bollen och kunde titta upp och spela bollen snett in i straffområdet till Philip Marklund som stormar fram och kan slå bollen i nät från nära håll till 1-1 och vilt jubel i Torplägret. Detta var Philips 1:a seriemål i år. Nu tar ÖT över matchen ordentligt och dominerar spelet stort. I den 65:e minuten chippar Gustav Lindquist fram bollen till Oliver Oliveros som skjuter på volley från straffområdeslinjen men än en gång får Oliver se bollen smita tätt över ribban. I den 75:e minuten spelar Gustav Lindquist upp bollen mot Johan Hellström som kommer 1 mot 1 med försvararen. Johan tar sig förbi försvararen på utsidan och får på ett kanonskott från 13-14 meter men tyvärr går det rakt på målvakten. I den 82:a minuten byts en slutkörd Philip Marklund ut och in kommer Joppe Nilsson. I den 83:e minuten tar Johan Hellström sig fram på vänsterkanten i straffområdet och får på ett skott som touchar en försvarare och det blir till ett drömläge för nyss inbytte Joppe Nilsson som får på ett bra lågt skott som touchar en försvarare och smiter in under målvakten till 1-2 ledning för ÖT. Detta var Joppes 1:a seriemål i år och även hans första någonsin i ÖT Smygehuk tröjan. ÖT försöker att kontrollera spelet under de sista minuterna och gör det riktigt bra och får tiden att gå. Med 2-3 minuter kvar har Johan Hellström lekstuga på vänsterkanten där han först lobbar bollen över Balkanspelaren och sen själv springer runt honom på andra sidan och får kontroll på bollen. Balkanspelaren är så ivrig att vinna tillbaka att han går på samma lobbfint både en och två gånger till... Sen driver Johan upp bollen mot mittlinjen där han kallt slår tunnel på motståndaren innan han blir fälld. Den tunnlade Balkanspelaren blir så förbannad att han skjuter bollen med full kraft på Johan Hellström. Domaren springer fram och ger Balkanspelaren gult kort. Jag kan inte reglerna till punkt och pricka men visst kändes det som ett rött kort? ÖT Smygehuk håller undan och bärgar årets första 3 poäng. Samtliga spelare ska ha en stor eloge för sitt hårda slit under samtliga 90 minuter. Allra bäst i matchen var Lukas Printzlow på mittfältet som vann tillbaka oerhört många bollar. I nästa match väntar Oxie IF på Smygehamns IP på fredagen den 22:a april klockan 14:00.